Onze planeet.
Onze verantwoordelijkheid.

De verantwoordelijkheid om onze gedeelde planeet te beschermen loopt door ieder aspect van ons leven. Dus ook hoe we met onze elektronische apparaten omgaan. En hoe je je bedrijfsvoering inricht. Daarom hebben we als Repairlab ervoor gekozen hier vol op in te zetten. Van de kleinste details tot de grootste slurpers, wij staan voor groen. Ontdek hieronder hoe wij ons inzetten voor onze planeet.

Ontdek onze bijdrage

🔋

Repareren. Een duurzaam alternatief.

Het weggooien van een apparaat is eeuwig zonde. Het grootste deel van de carbon footprint (76%*) die techbedrijven zoals Apple en Samsung veroorzaken, komt door de productie van nieuwe apparaten. Als we de levensduur van bestaande apparaten dus kunnen verlengen, doen we veel goeds voor de aarde.

(Apple, 2020) Environmental Progress Report, blz. 12

Geloven in groen. Iedere keer weer.

Wij geloven in groen-denken. We dagen onszelf uit om bij iedere beslissing af te vragen wat voor impact we kunnen maken. Zo zijn al onze verzendpakketen van gerecyclede materialen. Evenals de papieren bekertjes in de wachtruimte. En toen we nieuwe lampen gingen installeren? Juist, LED-lampen. Het zijn de kleine dingen, maar bij Repairlab geloven dat kleine gebaren leiden tot grote effecten.

Schone energie is de enige keuze.

Energie besparen is een heel mooi streven. Maar zolang je geen schone energie gebruikt, blijf je vervuilen. Daarom gebruiken we bij Repairlab uitsluitend groene stroom van Essent. Deze is 100% schoon. En lokaal opgewekt, gewoon in Nederland. De grootste windparken staan in Uithuizermeeden en zonnepanelen van Vattenfall.

2021

2022

We hebben vier mijlpalen voor 2021 gedefinieerd die ervoor gaan zorgen dat onze bedrijfsvoering groener, duurzamer en verantwoordelijker wordt.

100.000 ⚡️

Meer dan 100.000 gerepareerde apparaten. Ieder jaar verlengen we de levensduur van meer dan 10.000 verschillende apparaten. Dat staat gelijk aan een besparing van 850.000 kilogram CO2.

100% 🔌

Al onze service en al onze vestigingen draaien op 100% groene stroom. Gewoon opgewekt in Nederland. Direct van Nederlandse windmolens en zonnepanelen.

Slim.📱

Al onze locaties zijn voorzien van slimme apparaten die ons helpen om ons verbruikt tot het minimum te beperken. We gebruiken slimme thermostaten, slimme verlichting en slimme randapparatuur.

Papier. 📄

Al het papier dat we gebruiken is gemaakt van gerecycled materiaal. Van onze verzendpakketten tot onze papieren bekers.

Onze visie op veiligheid

Wanneer het op persoonsgegevens aankomt, streven we naar een zo veilig en vertrouwelijk mogelijk systeem. Dat begint bij je interactie met onze website. Gebruikersgegevens blijven uitsluitend binnen ons interne systeem. We delen niets met andere partijen. Daarbij is onze website beveiligd tegen aanvallen van buitenaf.

Privacy tijdens reparaties

Wanneer je apparaat bij ons binnenkomt voor een reparaties, gaan onze strikte privacy protocollen van start. Dat wil zeggen dat we niet in aanraking zullen komen met jouw persoonsgegevens. We vragen je om van te voren een cloud-opslag van je gegevens te maken. Dan staan die in ieder geval veilig. Verder volgen we protocol, waarbij we je vragen om 'Zoek mijn iPhone' uit te schakelen voordat je hem aan ons overhandig. Dit klinkt misschien vreemd, maar dit is een belangrijke stap voor Apple om te weten dat je je apparaat aan een legitieme partij hebt afgestaan. Lees meer hierover op website.

“Om onze planeet te beschermen, moeten we anderen laten zien dat het onmogelijke ook business as usual kan zijn.”

Lisa Jackson, Vice President, Environment, Policy and Social Initiatives

Offerte aanvragen

Bevestig Reparatie
Maak afspraak
Bevestig gegevens
Met de feestdagen in het vooruitzicht willen we u laten weten dat we even een korte pauze nemen.

Vanaf 23 december 2023 tot en met 1 januari 2024 zijn we gesloten. We staan weer voor u klaar op 2 januari 2024.

We wensen u alvast fijne feestdagen!