Waarom een Apple Authorized Service Provider bezoeken?

Als je je kapotte Apple-product laat repareren door een Apple Authorized Service Provider weet je dat je dezelfde kwaliteit krijgt als bij de Genius Bar. Bovendien kunnen alleen erkende serviceproviders rechtstreeks bij Apple onderdelen bestellen voor het uitvoeren van reparaties. Je weet dus zeker dat de reparaties met originele onderdelen worden uitgevoerd.


Als Apple terughaalacties en reparatieprogramma’s voor defecte producten organiseert kun je daarvoor vaak ook terecht bij de Apple Authorized Service Providers, zodat je niet helemaal naar een Apple Store hoeft te reizen. Een paar voorbeelden zijn de MacBook vervangingsprogramma voor de batterij of het scherm waarvan de coating loslaat. De iPhone-reparaties die door een Apple Authorized Service Provider worden gedaan worden door Apple gezien als van dezelfde kwaliteit als in de Apple Store.


Je kunt reparaties ook laten uitvoeren door een niet-erkend reparatiebedrijf. Je loopt dan echter wel het risico dat er met niet-officiële onderdelen wordt gewerkt. Mocht je later problemen krijgen met je toestel en met je toestel terug naar Apple’s Genius Bar moeten, dan wordt er wat soepeler omgesprongen met vervangen onderdelen als dit door een erkende serviceprovider is gedaan.